gebruik sieraden

De sieraden uit de collectie van mieke de been · sieraden zijn gemaakt van sterling zilver (925). Sieraden waarvan het zilver een donkergrijze kleur heeft, hebben een oppervlakte behandeling gehad en zijn geoxideerd.

Zilver kan door een natuurlijke reactie op stoffen in de lucht dof of zwart worden. Om dit te minimaliseren, kun je af en toe licht poetsen met een speciale juwelendoek. Bij de geoxideerde sieraden kan de grijze kleur na verloop van tijd langzaam vervagen. Vooral bij ringen en armbanden die regelmatig met andere oppervlakten in aanraking komen of door dagelijks/frequent dragen kan dit proces sneller gaan.

Het is niet goed voor zilver om blootgesteld te worden aan cosmetische producten, parfum, haarlak en andere chemicaliën. Draag je sieraden liever niet in een zwembad, jacuzzi, sauna/stoomcabine of tijdens het baden en douchen. Bij handelingen waarbij je het risico loopt om te blijven haken, of een handeling waarbij je jezelf, of een ander kunt verwonden, kun je het beste het sieraad af doen.